Zwembril op sterkte

Zwembril op sterkte

Mensen die een bril of lenzen dragen in het dagelijks leven kunnen bij het gebruik van een zwembril vaak evengoed weinig zien onder water. Bij het beoefenen van een sport zoals zwemmen, waterpolo of tijdens een triatlon, is goed zicht onder water essentieel.

De zwembrilproducenten hebben hier in de laatste jaren het perfecte hulpmiddel voor geproduceerd: een zwembril op sterkte. In dit artikel vind je alles over zwembrillen op sterkte, en onze aanraders.

Inhoud

Verschil tussen een normale zwembril

Een zwembril op sterkte is bijna identiek aan de standaard zwembril. Ook de prijs van de zwembril op sterkte wijkt niet veel af van de standaard zwembril, wat erg fijn is gezien je jouw zwembril waarschijnlijk niet dagelijks gebruikt.

De zwembrillen op sterkte zijn gemakkelijk in- en uit elkaar te halen, waardoor je niet vastzit aan één brilsterkte. Doordat deze brillen zo makkelijk uit elkaar te halen zijn, kun je dus ook verschillende sterktes op één bril monteren. Er zijn niet heel veel producenten die zwembrillen op sterkte aanbieden, waardoor er een paar grote spelers zijn op dit gebied. Hieronder vind je duikbrillen op sterkte van drie grote spelers met hun voor- en nadelen.

Speedo zwembrillen op sterkte

Bekend van de iets te strakke mannen zwemslip; Speedo, dé marktleider als het gaat om zwemproducten. Al jarenlang produceert Speedo de beste zwembroeken, zwemslippen, zwembrillen en andere watersportproducten. Je bent dus zeker van goede kwaliteit bij het aanschaffen van een zwembril op sterkte van Speedo. De zachte oogsluiting, krasvrije glazen en de anticondenslaag zorgen voor de hoge kwaliteit van de bril.

De zwembril op sterkte van Speedo komt met een strak, zwart/grijs design. De zwembrillen zijn verkrijgbaar vanaf sterkte -1.5 tot -8. Bij aankoop van deze bril ontvang je drie verschillende neusbruggen om zo een perfecte pasvorm te realiseren. Ook ontvang je een gratis mesh opbergzakje om jouw bril in te bewaren.

Het is mogelijk om deze bril met verschillende sterktes per oog te bestellen. Als je dit wilt, neem dan contact op met Speedo om dit met hen te regelen. Heb jij een cilinder? Dan raadt Speedo aan om ongeveer de helft van de cilinder bij de sterkte op te tellen.

Speedo Zwembril op sterkte

Lovetoswim zwembrillen op sterkte

Lovetoswim is een erkende Nederlandse webwinkel met een breed assortiment in zwemspullen. Zo bieden zij ook diverse zwembrillen op sterkte aan.

Zwembril op sterkte voor volwassenen

Deze zwembrillen op sterkte van Lovetoswim zijn voor personen ouder dan +/- 8 jaar. De kwaliteit van deze zwembrillen is erg goed; de brillen beschikken over krasbestendige glazen, een siliconen seal voor een comfortabele pasvorm en een anti-condenslaag aan de binnenkant van de glazen.

De brillen zijn verkrijgbaar in sterktes van -10 t/m +8. Bij Lovetoswim kun je geen losse glazen bestellen, dus zou je twee brillen moeten combineren bij verschillende sterktes. Ook bij de zwembril van Lovetoswim worden er drie verschillende neusbruggen meegeleverd voor een ideale pasvorm.

Lovetoswim biedt twee soorten zwembrillen aan: een mirror design en een smoke design. Veel verschil zul je niet merken, zie dit meer als een voorkeurskeuze. Beide opties bieden bescherming tegen zonlicht.

Mirror design: Mirror is de Engelse vertaling van spiegel, dit houdt in dat de glazen van de zwembril dus weerspiegelen, net als een zonnebril. Dit geeft de bril een moderne uitstraling.

Lovetoswim Zwembril op sterkte (mirror)

Smoke design: Dit model zwembril bevat licht getinte glazen, waardoor deze bril een stoere uitstraling heeft.

Lovetoswim Zwembril op sterkte (smoke)

Zwembril op sterkte voor kinderen

Lovetoswim biedt ook zwembrillen op sterkte voor kinderen. Deze zwembrillen zijn voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De kinderzwembrillen zijn verkrijgbaar in sterktes van -6 t/m +8.

In principe is deze kinderbril identiek aan de volwassen zwembril met het smoke design. Hij beschikt dus ook over krasbestendige glazen, een siliconen seal en een anti-condenslaag. Ook ontvang je bij aankoop drie verschillende neusbruggen, voor de ideale pasvorm voor jouw kind.

Lovetoswim Zwembril op sterkte (kinderen)

Opmost zwembrillen op sterkte

Voor wie op zoek is naar een goedkope zwembril op sterkte, biedt Opmost de ideale zwembril voor een scherpe prijs. Ook deze zwembril op sterkte biedt een zachte oogsluiting voor comfortabel gebruik en een anti-condenslaag binnenin de glazen.

Deze zwembril op sterkte heeft ook een strakke, zwarte uitstraling. De bril is verkrijgbaar in sterktes van -1 tot -8. Net als de andere zwembrillen ontvang je bij aankoop van de bril van Opmost ook drie neusbruggen voor een goede pasvorm.

Net als bij de brillen van Lovetoswim is het mogelijk om de glazen handmatig te combineren. Dan moet je twee brillen bestellen zodat je de glazen kunt omwisselen. Dit is een beetje onhandig, maar je hebt wel gelijk een reserve bril!

Opmost Zwembril op sterkte

Misschien vind je dit ook interessant:

Duikuitrusting: Wat heb je nodig als je gaat duiken en waarom?

Meer over duiken & watersport

Scroll naar boven