Duiken op Koh Samui

Duiken op Koh Samui

Het tropische eiland Koh Samui, gelegen in het zuiden van Thailand, biedt niet alleen prachtige natuur, mooie stranden en luxe resorts, maar ook een geweldig speelterrein voor duikers en snorkelaars in de omringende wateren van het eiland. In dit artikel lees je alles over de duikfaciliteiten op Koh Samui!

Inhoud

Koh Samui

Koh Samui is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Thailand. Samen met zijn buureilanden Koh Phangan en Koh Tao vormt deze eilandengroep een onmisbare stop tijdens een reis door het prachtige Thailand.

Koh Samui is het grootste eiland van deze eilandengroep. Dit merk je ook tijdens jouw verblijf; soms voelt het meer aan als een stad dan een eiland. Er zijn daarom veel luxe hotels en resorts op Koh Samui te vinden, waardoor veel gezinnen en oudere koppels van over de hele wereld afreizen naar Koh Samui.

Door de grootte van het eiland is er oneindig veel te doen op Koh Samui, van ziplinen tot zwemmen met olifanten. Op Koh Samui is niets te gek!

Wil je alles lezen over Koh Samui? Ga dan naar onze reisgids voor Koh Samui om te lezen over wat te doen, waar te verblijven, de bezienswaardigheden en praktische tips over Koh Samui!

Duiken op Koh Samui

Hoewel Koh Tao de grote leider is in het duikleven in de Golf van Thailand, is Koh Samui ook een uiterst geschikte bestemming om te duiken! Met veel prachtige koraalriffen en zeeleven rondom het eiland, is duiken op Koh Samui geschikt voor ieder niveau duiker.

Waar duiken op Koh Samui?

Rondom Koh Samui zijn veel duikplekken te vinden. Iedere dag trekken de boten van de duikscholen eropuit om de duikplekken te bezoeken en te genieten van de onderwaterwereld.

Een klein nadeel is dat veel duikplekken vrij ver van Koh Samui verwijderd zijn; veel duikplekken zijn te vinden rondom het duikersparadijs Koh Tao. Maak daarom van tevoren een keuze welke duikplek jij graag wilt bezoeken, zodat je vanuit deze voorkeur de duikschool op Koh Samui kunt kiezen.

Er zijn een aantal populaire duikplekken op Koh Samui. Hieronder vind je de populairste en mooiste duikplekken van Koh Samui.

Sailrock (Hin Bai)

Velen noemen Sailrock de mooiste duikplek in de Golf van Thailand. Sailrock is een groot, 15 meter uitstekend gesteente, midden in de open zee tussen Koh Tao en Koh Phangan. Bij Sailrock vind je talloze soorten vissen zoals barracuda’s, tonijn en zeilvissen. Ook staat Sailrock bekend als een duikplek met een grote kans op het spotten van walvishaaien en manta’s. Sla Sailrock dus absoluut niet over!

Tip: Lees ons artikel over Duiken op Koh Tao voor nog meer handige informatie over duiken in Thailand.

Ang Thong National Marine Park

Ang Thong is een nationaal park westelijk gelegen van Koh Samui. Het is een prachtige eilandengroep in het open water van de Golf van Thailand. Op deze eilanden vind je prachtige natuur en de mooiste dieren. Het is een populaire bestemming voor een dagtrip.

Rondom Ang Thong vind je verschillende indrukwekkende duikplekken. De populairste duikplekken rondom Ang Thong zijn:

Koh Wao

Koh Wao is een duikplek noordelijk van het Ang Thong National Marine Park. Het is een vrij ondiepe duikplek, waardoor dit een ideale duikplek is voor de beginnende duiker. Bij Koh Wao vind je vele kleurrijke zachte en harde koralen en prachtige tropische vissen.

Koh Yippon

Koh Yippon bevindt zich op het noordelijke puntje van het nationaal park. Koh Yippon is een uitzonderlijke duikplek aangezien hier veel koraalduivels en zeekatten worden gespot.

Koh Tao duikplekken

Koh Tao is het duikersparadijs van Zuidoost-Azië. Dit kleine, laid-back eiland is slechts 67,6 km van Koh Samui verwijderd. Sla dit prachtige eiland zeker niet over tijdens jouw reis in Thailand!

Tip: Deze leuke snorkeltrip, inclusief hoteltransfer, neemt je mee naar de mooiste plekken op Koh Tao om te genieten van het onderwaterleven van dit duikersparadijs.

Rondom Koh Tao zijn talloze duikplekken te vinden. Hieronder vind je de populairste duikplekken:

 • Chumphon Pinnacle
 • Shark Island
 • White Rock
 • HTMS Sattakut Wreck
 • Twin Peaks
 • Japanese Garden
 • Mango Bay
 • Green Rock
 • Aow Leuk

Bezoek het duikersparadijs van Azië: Sla tijdens jouw verblijf in Thailand het populaire duikerseiland Koh Tao zeker niet over! Op slechts 1.5 uur varen van Koh Samui! Lees meer over Koh Tao

Duikscholen Koh Samui

Op Koh Samui zijn veel duikscholen gevestigd. Veel van deze duikscholen bieden duikbrevet cursussen aan. Naast de cursussen kun je bij veel duikscholen ook terecht voor een fun-dive. Hierbij ga je mee met de boot van de duikschool, gebruik je de duikuitrusting van de duikschool en bezoek je de uitgekozen duikplek van de dag.

Dit zijn volgens Google de grootste en best beoordeelde duikscholen van Koh Samui:

 • The Life Aquatic (5,0/5)
 • 100 Degrees East (5,0/5)
 • Silent Divers (4,8/5)
 • Scuba Birds (4,8/5)
 • Discovery Divers (4,7/5)

Tip: Lees altijd de Google-reviews voordat je zomaar gaat duiken bij een duikschool. Veiligheid is erg belangrijk als je gaat duiken, dus kies voor kwaliteit in plaats van lage prijzen.

Duikbrevet halen op Koh Samui

Het is bij zo goed als alle duikscholen op Koh Samui mogelijk om je duikbrevet te halen tegen een lage prijs. Ik raad je echter aan om dit op Koh Tao te halen, gezien de beste duikplekken zich rondom Koh Tao bevinden.

Lees je goed in voordat je een duikschool uitkiest voor het behalen van je duikbrevet. Duiken kan soms beangstigend zijn, dus is het fijn om een goede duikinstructeur te hebben. Lees reviews, bezoek de duikscholen en vraag aan andere reizigers of zij aanraders hebben.

Lees alles over het behalen van je duikbrevet: In ons artikel over duiken op Koh Tao behandelen wij het trajet en alle benodigde informatie over het behalen van je duikbrevet.

Snorkelen op Koh Samui

Op Koh Samui kun je niet alleen duiken, het is ook een geweldige bestemming om te snorkelen. Koop een snorkelmasker op de markt of bij een van de winkeltjes en verken de prachtige wateren van Koh Samui! Ook kun je kiezen om een snorkeltrip te boeken. Via GetYourGuide vind je de leukste activiteiten op Koh Samui van betrouwbare aanbieders.

Waar snorkelen op Koh Samui?

Hieronder vind je een aantal populaire snorkelplekken op Koh Samui:

 • Silver Beach (oostkust)
 • Coral Cove (tussen Chaweng en Lamai)
 • Choeng Mon (noordoostkust)
 • Taling Ngam (westkust)
 • Koh Tan (eiland bij Koh Samui)
 • Koh Mat Sum (eiland bij Koh Samui)
 • Ang Thong National Marine Park (nationaal park in de open zee)

Leuke snorkeltrips op Koh Samui

Via GetYourGuide kun je veel leuke activiteiten boeken van verschillende aanbieders. Hieronder vind je onze drie favoriete snorkelactiviteiten op Koh Samui.

Snorkel trip naar Koh Madsum en Koh Tan: Tijdens deze snorkeltrip ontdek je de schoonheden van ‘het varkenseiland’ Koh Madsum en het eiland Koh Tan, gelegen naast Koh Samui. Bekijk op GetYourGuide

Speedboot dagtrip naar Ang Thong: Met de speedboot verken je het nationaal park Ang Thong, tijdens deze tour maak je verschillende stops om te snorkelen. Bekijk op GetYourGuide

Dagtrip naar het duikersparadijs Koh Tao: Tijdens deze dagtrip word je meegenomen naar Koh Tao, hier verken je de prachtige wateren tijdens het snorkelen en geniet je van de prachtige omgeving op de boot. Bekijk op GetYourGuide

Misschien vind je dit ook interessant:

Alles over Koh Samui: De ultieme reisgids voor een geweldig verblijf op Koh Samui!

Alles over Koh Tao: Waar te verblijven, wat te doen en praktische tips!

Duiken op Koh Tao: Ontdek alles wat je moet weten over duiken op Koh Tao, van de kosten tot het halen van je duikbrevet.

Duikbrevet halen op Koh Tao: Lees hier mijn ervaring met het behalen van mijn duikbrevet op Koh Tao.

Meer over de eilanden in Zuid-Thailand

Scroll naar boven